usa

Venezuela, respektovat rozhodnutí OSN

Venezuelská krize, respektovat rozhodnutí OSN

Vyzýváme českou vládu, aby podpořila všechny cesty k nenásilnému řešení krize připojením se k postojům Mexika, Uruguaye, Vatikánu a respektovala rozhodnutí Spojených národů. Venezuelská krize.
Středa 20. 2. 2019   Oficiální stanoviska

Guantanamera, píseň za svobodu a sociální spravedlnost

Je to písnička, která je pro mnoho z nás pouze bezmyšlenkovitým zpěvem o příznačné lásce k latinskoamerické kultuře, ale která naopak vypráví o dlouhé historii plné významů a odkazů.
Středa 21. 11. 2018   Názory a komentáře

Hnutí „Ne válce ne NATO“ roste v Itálii

„Ne“ jaderným bombám v Itálii! Výzva výboru „No guerra no NATO“ (Ne válce ne NATO)
Sobota 10. 2. 2018   Zprávy

“America first”: Trumpovy humanitární bomby proti Sýrii.

Proč když válku dělají USA, Francie nebo Anglie, jde o války “humanitární”, ale když války vedou ostatní státy, jde o brutální činy hodné odsouzení a zastavení?
Pátek 7. 4. 2017   Zprávy

„Trump není náš prezident!“ A Clintonová by byla?

Theodor Adorno řekl, že volba není mezi bílou a černou, ale že svoboda znamená uniknout této vynucené volbě. Posilovat nové alternativy je jedinou rozumnou cestou.
Středa 16. 11. 2016   Zprávy

Vítězství Donalda Trumpa je nepochybně triumfem anti-humanismu

A dokonce i v těch nejtemnějších chvílích, jako je ta, kterou nyní procházíme, se každý z nás může stát majákem světla a dát svůj příspěvek k rozvoji lidskosti.
Středa 9. 11. 2016   Zprávy
Foto natoaktual.cz

První obrněná brigáda pro odstrašení Ruska dorazí do Evropy v lednu. Další krok směrem k válce.

Do Evropy už v lednu dorazí první kompletně vyzbrojená americká obrněná brigáda. Zhruba 4 500 vojáků s těžkou technikou je součástí opatření k uklidnění spojenců na východní hranici NATO a k odstrašení Ruska. Po vylodění zamíří do Polska, část pak do Pobaltí a další jednotky do Rumunska a Bulharska. 

Pátek 14. 10. 2016   Zprávy

Spojené štáty chcú vojnu s Ruskom

David Swanson, American Herald Tribune. Po desaťročiach provokácií vláda Spojených štátov zrejme dospela k názoru, že Rusi sú svätí a rozhodla sa stupňovať provokácie s presvedčením, že sa nič nepokazí a nehrozí ani jadrový konflikt. Buď je to tak, alebo chce vláda USA skutočne 3. svetovú vojnu.
Pátek 10. 6. 2016   Zprávy

Stručná historie jaderných zbraní

Přes snížení počtu jaderných zbraní v devadesátých letech zůstává na světě přibližně 16.000 atomových hlavic, které by stačily na zničení naší planety celkem 25 krát. Rusko vlastní 7.500 jaderných hlavic, Spojené Státy 7.200, Francie 300, Čína 260, Velká Británie 215 a následují Pákistán , Indie, Izrael a Severní Korea.
Čtvrtek 17. 3. 2016   Názory a komentáře

Vlajka USA nad Evropou

Ihned po skončení studené války v roce 1992 zdůraznil Washington „zásadní význam, který má zachování NATO jakožto kanál vlivu, jehož prostřednictvím se USA podílí na evropských záležitostech a pojistka proti vytvoření čistě evropských subjektů, které by mohly ohrozit strukturu vedení Aliance“, tedy velení USA.
Sobota 20. 2. 2016   Zprávy

Stránky