Americký konvoj

Kdo se bojí vlka? Komentář ke slovu «Bolševik», které je v těchto dnech tak moderní.

Bolševici (doslova „majících většinu“) byli takto nazýváni, protože představovali většinu dělnické strany Ruska (menšině se říkalo Menševici). V roce 1917 se dostali v Rusku k moci. Od té doby začali historici nazývat komunistickou revoluci také bolševická revoluce.

Neděle 5. 6. 2016   Názory a komentáře

Skutečný cíl amerického konvoje

Je zřejmé, že cíl amerického konvoje je jiný. Vzkaz, o který tu jde, nesouvisí s Ruskem, ale je určen českým občanům. Jde o představení americké armády jako osvobozenecké armády, která vítězně přichází a je oslavovaná a lidmi uznávaná.
Neděle 29. 5. 2016   Zprávy

Otevřený dopis americkým vojákům

Stejně jako vy milujeme celým svým srdcem mír a použijeme všechny demokratické a nenásilné prostředky k tomu, abychom si ho i nadále udrželi.
Středa 25. 5. 2016   Zprávy

Českem projede devět kolon kavalerie USA. Řekli jsme: “ Už nikdy více cizí armádu na našem území ”!

Tato vojenská cvičení v Pobaltí a přejezd České republiky takovýmto okázalým veřejným způsobem nejsou organizovány NATO, ale přímo americkou armádou – přesně United States Army Europe (USAREUR) , tedy Velením armády Spojených států v Evropě a nikoliv NATO, jak deklaruje ministr Stropnický
Pondělí 23. 5. 2016   Zprávy

Otevřený dopis premiérovi ČR o nesouhlasu s „Dunajskou jízdou“

Pane premiére, jako zástupci občanských iniciativ a hnutí se již řadu let pokoušíme navázat dialog s politickými představiteli ČR, neboť zastáváme názor, že politika je věcí veřejnou. Na rozdíl od vlád, které přicházejí a odcházejí jako herci, my občané zůstáváme. Nechceme však být jen platícím publikem cizí hry, a proto se ji snažíme usměrňovat prostředky, které nám ústava dovoluje a svědomí přikazuje.

Pátek 11. 9. 2015   Zprávy

Žádejme referendum! Vytvořme podmínky, ve kterých chceme žít!

Chystá se válka mezi zeměmi stejného regionu a společné kultury, kterou Spojené státy budou řídit na dálku a kde budou umírat naši lidé?
Pondělí 25. 5. 2015   Názory a komentáře

Nechci čekat, až bomby začnou padat na naše hlavy

Letos uplyne 70 let od okamžiku, kdy skončila poslední světová válka. Až donedávna jsme mnozí věřili, že tato již byla poslední. Obzvláště po skončení studené války a pádu totalitního režimu inspirovaného komunistickými ideály se zdálo, že nás budou čekat již jenom pozitivní kroky směrem kupředu.
Neděle 3. 5. 2015   Názory a komentáře

Válka nebo probuzení lidského vědomí

Úvaha Gerarda Feminy na téma informační manipulace. K převrácení cesty válečného štvaní potřebujeme hlubší mýty. Možná právě „malý“ český národ, který se nachází na křižovatce mezi Východem a Západem, bude mít možnost nabídnout „velký“ příspěvek ke změně smutného chodu událostí. Možná nám přijde naproti moudrá Libuše a se svými vizemi a svou nadějí nám pomůže probudit naše vědomí.
Čtvrtek 9. 4. 2015   Názory a komentáře

Stanovisko Světa bez válek a násilí k plánovanému přejezdu armády USA přes území ČR

Za několik málo dní se chystá průjezd velkého vojenského konvoje armády USA Českou republikou. Přes sto vojenských obrněných transportérů a v nich několik stovek amerických vojáků má projet napříč celou naší zemí od Bohumína, Náchoda a Harrachova přes Prahu až po Rozvadov. Tato demonstrace síly ze strany USA nemá na území ČR obdoby.

Sobota 21. 3. 2015   Oficiální stanoviska