Světový pochod za mír a nenásilí

 Smlouva o zákazu jaderných zbraní (TPNW)

Druhý Světový pochod za mír a nenásilí navštívil Prahu 20. 2. 2020!

Druhý Světový pochod za mír a nenásilí, který odstartoval 2.10.2019 z Madridu, objíždí celý svět a bude zakončen 8.3.2020 opět v Madridu, navštívil Prahu 20.2.2020!
Pátek 21. 2. 2020   Tiskové zprávy
Proč Česká republika odmítá jaderné odzbrojení?

Proč Česká republika odmítá jaderné odzbrojení?

Požadujeme, aby se Česká republika připojila k zemím, které podporují vstup Smlouvy o zákazu jaderných zbraní v platnost.
Neděle 16. 2. 2020   Zprávy
Představují  jaderné zbraně pro Českou republiku bezpečnostní riziko?

Panelová diskuze: Představují jaderné zbraně pro Českou republiku bezpečnostní riziko?

Panelová diskuze k problematice jaderných zbraní. V rámci 2. Světového pochodu za mír a nenásilí si Vás dovolujeme pozvat na panelovou diskuzi k otázkám: Představují jaderné zbraně pro Českou republiku bezpečnostní riziko?
Pátek 14. 2. 2020   Zprávy
Začátek konce jaderných zbraní

Promítání dokumentárního filmu “Začátek konce jaderných zbraní” v Praze

V rámci druhého Světového pochodu za mír a nenásilí, který dorazí do Prahy 20. února 2020, bude promítán dokumentární film “Začátek konce jaderných zbraní”.
Úterý 28. 1. 2020   Zprávy

Umělecký kalendář podpoří kampaň Světa bez válek

Módní návrhářka Hana Poddaná vydává kalendář na rok 2013, jehož výtěžek podpoří aktivity Světa bez válek v rámci kampaně za zákaz jaderných zbraní. Kalendář bude pokřtěn symbolicky 3. listopadu 2012, tedy přesně 3 roky poté, co Českou republikou prošel Světový pochod za mír a nenásilí.

Neděle 28. 10. 2012   Zprávy

Projev k příležitosti české premiéry filmu a knihy Světového pochodu

10. prosince proběhla v Praze premiéra filmového dokumentu a knihy o Světovém pochodu. Zde si můžete přečíst projev, který při této příležitosti pronesl mezinárodní mluvčí Světa bez válek a násilí Tony Robinson.

Dnes je mezinárodní den Lidských práv, 62. výročí dne, kdy OSN přijala jejich Všeobecnou deklaraci, a rok poté, co Světový pochod procházel Střední Amerikou. Zítra to bude rok, co jsme byli v Kostarice, zemi obklopené válkami a státními převraty, která již 60 let spokojeně žije v míru, bez vlastní armády. Je to země, která je dlouhodobě vysoce hodnocena co se týče spokojenosti, ekonomiky a ochrany životního prostředí. Kéž bychom tak tento krásný model mohli exportovat do celého světa!

Úterý 14. 12. 2010   Názory a komentáře