rusko

Proč zrušit sankce proti Rusku?

Vyjádření italského premiéra Conteho o možnosti neobnovení ekonomických sankcí proti Rusku jsou velmi důležitá slova. Obnovení a rozšíření obchodního a kulturního styku s touto zemí by přineslo velké výhody hned z několika důvodů.
Pondělí 1. 10. 2018   Názory a komentáře
Foto natoaktual.cz

První obrněná brigáda pro odstrašení Ruska dorazí do Evropy v lednu. Další krok směrem k válce.

Do Evropy už v lednu dorazí první kompletně vyzbrojená americká obrněná brigáda. Zhruba 4 500 vojáků s těžkou technikou je součástí opatření k uklidnění spojenců na východní hranici NATO a k odstrašení Ruska. Po vylodění zamíří do Polska, část pak do Pobaltí a další jednotky do Rumunska a Bulharska. 

Pátek 14. 10. 2016   Zprávy

Manévre vojsk NATO v Rumunsku oznamujú: „Rusi prichádzajú“

Agentúru Pressenza oslovila Russia Today, aby sa vyjadrila k pohybom vojsk NATO v Rumunsku, ktoré nastali po predchádzajúcich manévroch v pobaltských krajinách a Nemecku, keď prechádzali cez Poľsko a Českú republiku.
Pondělí 20. 6. 2016   Zprávy

Spojené štáty chcú vojnu s Ruskom

David Swanson, American Herald Tribune. Po desaťročiach provokácií vláda Spojených štátov zrejme dospela k názoru, že Rusi sú svätí a rozhodla sa stupňovať provokácie s presvedčením, že sa nič nepokazí a nehrozí ani jadrový konflikt. Buď je to tak, alebo chce vláda USA skutočne 3. svetovú vojnu.
Pátek 10. 6. 2016   Zprávy

Kdo je Satan - Rusko nebo USA? Reakce Světa bez válek a násilí na dopis jednoho čtenáře.

Násilí moci je "zlem" současné doby. Dnes je veškeré bohatství soustředěno v rukou velmi malé menšiny – méně než 1 % lidí vlastní více než 80 % světového bohatství.
Čtvrtek 17. 12. 2015   Názory a komentáře

Válka o plynovody. Pravda o ruské stíhačce sestřelené Tureckem: zasáhnout plynovod „Turkish Stream“ a izolovat Evropu od Ruska

Krátký a velmi jasný videodokument známého italského novináře Manlia Dinucciho.

Neděle 6. 12. 2015   Zprávy

USA chtějí Černou Horu v NATO. Nová provokace Ruska.

Dokonce i zastánci Severoatlantické aliance považují formální pozvání Černé Hory v tomto okamžiku za jasnou provokaci do Ruska, za přilévání oleje do ohně.
Sobota 5. 12. 2015   Zprávy

Otevřený dopis premiérovi ČR o nesouhlasu s „Dunajskou jízdou“

Pane premiére, jako zástupci občanských iniciativ a hnutí se již řadu let pokoušíme navázat dialog s politickými představiteli ČR, neboť zastáváme názor, že politika je věcí veřejnou. Na rozdíl od vlád, které přicházejí a odcházejí jako herci, my občané zůstáváme. Nechceme však být jen platícím publikem cizí hry, a proto se ji snažíme usměrňovat prostředky, které nám ústava dovoluje a svědomí přikazuje.

Pátek 11. 9. 2015   Zprávy

Proč požadujeme referendum? Přejeme si, aby lidé začali brát své životy do svých rukou.

Pomocí referenda chceme zabránit válce, jejíž povaha není obranná a ve které by šli mladí lidé umírat za zájmy několika málo osob, které obchodují se zbraněmi a válka je pro ně byznys.
Pondělí 18. 5. 2015   Zprávy

USA čeká nevyhnutelná tragédie ztráty světové nadvlády

Liu Čongmina - profesor šanghajského Ústavu mezinárodních studií. Současná nestabilita v Evropě, na Blízkém východě a v Asijsko-tichomořském regionu (ATP) je zapříčiněna snahou Washingtonu odložit nevyhnutelný úpadek své hegemonie na mezinárodní scéně.
Neděle 17. 5. 2015   Zprávy

Stránky