Ukrajina

Vezměme mír do svých rukou

V Evropě, na Ukrajině, v Rusku a na celém světě si lidé přejí mír, zatímco vlády požadují stále více zbraní a lidských zdrojů pro válku.
Lidé požadují právo na zdraví, vzdělání, práci a obyvatelnou planetu, ale vlády je zatahují do totální války.

Jediná možnost, jak se vyhnout nejhoršímu, spočívá v probuzení člověka a schopnosti národů se organizovat.

Vezměme budoucnost do vlastních rukou: jednou za měsíc se v Evropě a na celém světě sjednoťme v den věnovaný míru a aktivnímu nenásilí.

Pátek 21. 4. 2023   Zprávy

​Iniciativa Mír a spravedlnost

Uveřejňujeme tuto výzvu, kterou plně podporujeme.

Středa 18. 1. 2023   Zprávy

Válka patří do pravěku. Vytvářejme mír.

Situace konfliktu na Ukrajině, který postihnul obyvatelstvo již poznamenané utrpením, se v těchto dnech vyhrotila a riziko války, která nebude mít ani poražené ani vítěze, je stále hmatatelnější a reálnější.

Každou hodinou slábne naděje, že se podaří vyhnout se rozsáhlému konfliktu, a panuje pocit, že zapojení celé Evropy do této války je jen otázkou času.

Úterý 8. 3. 2022   Názory a komentáře

Evropa pro mír. Zastavme válku na Ukrajině.

Je nutné okamžitě zastavit eskalaci konfliktu na Ukrajině mezi Spojenými státy a jejich spojenci na jedné straně a Ruskou federací na straně druhé. Důsledky konfliktu na Ukrajině by byly katastrofální.
Proto vydáváme deklaraci "Evropa míru", kterou jsme sepsali spolu s dalšími humanisty v roce 2007. K deklaraci se připojili Noam Chomsky, Michail Gorbačov, Giulietto Chiesa, Dario Fo, Margherita Hack, Jan Keller a mnoho dalších.
Kampaň se rozšířila do celého světa, mimo jiné pomohla zastavit umístění americké vojenské základny s radarem v České republice.

Středa 26. 1. 2022   Názory a komentáře

Proč zrušit sankce proti Rusku?

Vyjádření italského premiéra Conteho o možnosti neobnovení ekonomických sankcí proti Rusku jsou velmi důležitá slova. Obnovení a rozšíření obchodního a kulturního styku s touto zemí by přineslo velké výhody hned z několika důvodů.
Pondělí 1. 10. 2018   Názory a komentáře

Spojené štáty chcú vojnu s Ruskom

David Swanson, American Herald Tribune. Po desaťročiach provokácií vláda Spojených štátov zrejme dospela k názoru, že Rusi sú svätí a rozhodla sa stupňovať provokácie s presvedčením, že sa nič nepokazí a nehrozí ani jadrový konflikt. Buď je to tak, alebo chce vláda USA skutočne 3. svetovú vojnu.
Pátek 10. 6. 2016   Zprávy

Ukrajina - Masky revoluce

Dokumentární snímek francouzského režiséra Paula Moriera, který představuje fakta o událostech ukrajinského Maidanu. Po jeho odvysílání v Polsku a ve Francii se Kyjev dožadoval jeho cenzury. Důležitý dokument, který je potřeba vidět a sdílet, protože ještě dnes spousta lidí neví, co se na Ukrajině skutečně dělo.

Pondělí 14. 3. 2016   Zprávy

Heil mein Nato! Ukrajina «školkou» obrozeného nacismu v Evropě.

Český europoslanec Štětina pozval do Evropského parlamentu šéfa neonacistů z Ukrajiny! Pravda o tom, co se děje na Ukrajině.
Pátek 8. 1. 2016   Zprávy

Kdo je Satan - Rusko nebo USA? Reakce Světa bez válek a násilí na dopis jednoho čtenáře.

Násilí moci je "zlem" současné doby. Dnes je veškeré bohatství soustředěno v rukou velmi malé menšiny – méně než 1 % lidí vlastní více než 80 % světového bohatství.
Čtvrtek 17. 12. 2015   Názory a komentáře

Válka o plynovody. Pravda o ruské stíhačce sestřelené Tureckem: zasáhnout plynovod „Turkish Stream“ a izolovat Evropu od Ruska

Krátký a velmi jasný videodokument známého italského novináře Manlia Dinucciho.

Neděle 6. 12. 2015   Zprávy

Stránky