Nuclear Abolition Day

Mírový piknik ve Stromovce odstartoval českou kampaň za zákaz jaderných zbraní

V sobotu 2. června uspořádala organizace Svět bez válek a násilí mírový piknik při příležitosti Dne za jaderné odzbrojení.  Nuclear Aboliton Day, tedy Den za jaderné odzbrojení, vyhlašuje každoročně Mezinárodní kampaň za zákaz jaderných zbraní (ICAN). Jejím cílem je vznik úmluvy o zákazu jaderných zbraní – mezinárodní smlouvy, která by jaderné zbraně postavila mimo zákon a poskytla mechanismy k odstranění těch stávajících.

Pondělí 4. 6. 2012   Tiskové zprávy

2. červen 2012 – Den za jaderné odzbrojení

2. června 2012 proběhnou po celém světě stovky akcí za jaderné odzbrojení. Takzvaný Nuclear Aboliton Day, tedy Den za jaderné odzbrojení, vyhlašuje každoročně Mezinárodní kampaň za zákaz jaderných zbraní (ICAN). Cílem je propagace myšlenky, aby byla uzavřena mezinárodní smlouva, která postaví jaderné zbraně mimo zákon a poskytne mechanismy k odstranění stávajících jaderných arzenálů.

Svět bez válek a násilí je partnerskou organizací ICAN, a tak se ke Dni za jaderné odzbrojení chceme připojit i my v České republice. Naše týmy v Praze a Brně připravují akce pro veřejnost, které brzy zveřejníme na našem webu.

Ke Dni za jaderné odzbrojení se ale můžete připojit i vy
– z domova, ve svém městě či na své škole!

Úterý 8. 5. 2012   Zprávy